23948sdkhjf

Videnscenter: Olivenolie kan måske sænke risikoen for demens

Olivenolieberiget diæt gav en hel del mindre ophobning af beta-amyloid i mus' hjerner.

Kan lidt ekstra, lækker koldpresset jomfru olivenolie minimere risikoen for at få demens?

Det tyder forskning på. Muse-forsøg med ekstra jomfru olivenolie viser, at olien kan lægge en dæmper på ophobning af skadelige proteinstoffer i hjernen og aktivere cellernes affaldshåndtering. Det skriver Nationalt Videnscenter for Demens.

"Siden 2006 har en række befolkningsundersøgelser fra bl.a. USA og Australien vist, at ældre mennesker, der spiser middelhavskost, statistisk set har lavere risiko for at udvikle kognitiv svækkelse eller demens end ældre, der spiser traditionel amerikansk eller australsk kost," lyder det fra Nationalt Videnscenter for Demens.

I forsøg har amerikanske og italienske forskere de senere år lavet forsøg med mus, der var genetisk manipulerede til at udvikle Alzheimers. Musene blev fodret med olivenolieberiget foder og viste bl.a., at tre måneders olivenolieberiget diæt gav en hel del mindre ophobning af beta-amyloid i musenes hjerner.

Videnscentret tager dog forbehold for forskningen.

"Selvom det er glædeligt, at ekstra jomfru olivenolie efter alt at dømme har en beskyttende virkning mod Alzheimers sygdom hos mus, må man som fagperson desværre tage nogle forbehold. Det sker flere gange årligt, at forskere finder noget, der virker i musemodeller for Alzheimer, men som ved senere forsøg på mennesker er uden effekt," skriver Nationalt Videnscenter for Demens.

Læs hele artiklen via linket herunder.

Kilde: http://www.videnscenterfordemens.dk/fors...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063