23948sdkhjf

Randers tilbyder besøg på restaurant for ægtepar med demens

- Et restaurantbesøg kan skabe rammerne om en god fælles stund for et ægtepar, siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Når en part i et ægteskab bliver ramt af demens, kan de aktiviteter, man normalt har fortaget sig, pludselig blive en udfordring.

Restaurantbesøg er ikke nødvendigvis længere en fornøjelse - men kan det være rigtigt, at man ikke længere kan hygge sig ude i byen, fordi sygdommen har ramt?

Ikke i Randers. Her vil de gøre en indsats for at hjemmeboende ægtepar stadig uden voldsomme bekymringer kan nyde en middag ude.

- Et restaurantbesøg kan skabe rammerne om en god fælles stund for et ægtepar, som måske er særlig vigtig, når dagligdagen er præget af den enes demenssymptomer, siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

I samarbejde med Ældre Sagen står Ældreområdet i Randers Komme bag tre restaurantoplevelser i løbet af efteråret 2017 for hjemmeboende ægtepar, hvor den ene er demensramt.

Projektet er støttet af puljemidler fra ældreområdet, men kræver en egenbetaling på 100 kr. pr. person. Man skal desuden selv sørge for transport.

Restaurantbesøgene finder sted fra kl. 12.00 til 15.00 og foregår i et aflukket lokale for selskabet, så gruppen hverken forstyrrer eller bliver forstyrret af de andre gæster. Derudover deltager fem frivillige fra Ældre Sagen, som har stor viden om demens.

- De frivillige bidrager med ro, overskud og ekstra hænder, så der er plads til at deltagerne kan få snakket sammen. Vi håber, at tiltaget på sigt kan være med til at skabe nye relationer mellem deltagerne, fortæller Birgitte Saksø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094