23948sdkhjf

Patienter med kol og diabetes 2 skal behandles hjemme

- Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet, siger sundhedsministeren i Jyllands-Posten.

Op mod 100.000 borgere med kol og type 2-diabetes skal i fremtiden ikke på sygehus for at blive behandlet eller tjekket for deres sygdom.

I stedet skal de hjælpes i deres eget hjem eller for eksempel i et lokalt sundhedshus, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det sker som konsekvens af, at regeringen vil flytte opgaver ud fra sygehusene og opbygge et nyt og mere kvalificeret sundhedstilbud tæt på borgerne.

- Vi er nødt til at sige det klart: Der er markante forandringer på vej i sundhedsvæsenet, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til avisen.

- Mange flere patienter skal behandles uden for sygehusene - dels fordi de får et bedre tilbud på den måde, dels fordi de nye supersygehuse ikke har kapacitet til dem, tilføjer hun.

De 100.000 patienter med kol og diabetes 2 svarer til en fjerdedel af det samlede antal årlige behandlinger ifølge avisen.

Ministerens udmelding kommer, efter at et regeringsudvalg med repræsentanter fra kommuner, regioner og praktiserende læger har arbejdet på forslag til indretningen af de nære sundhedstilbud.

Men det lykkedes ifølge Jyllands-Posten ikke at få konkrete forslag på bordet inden deadline. Den var først sat tidligt i 2017, men blev rykket til før sommerferien.

Regeringen har nu bebudet et udspil i løbet af efteråret om de lokale sundhedstilbud.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125