23948sdkhjf

Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet efterlyser politiske ambitioner for økologi op til kommunal- og regionsvalget 21. november. Derfor er de gået sammen om kampagnen ’ØkoValg2017’.

For at sætte økologien højt på dagsordenen i endnu flere kommuner og i regionerne, lancerer Kost & Ernæringsforbundet og Økologisk Landsforening nu ØkoValg2017  - et website, der for kandidater og organisationernes medlemmer fungerer som toolbox med fakta, gode eksempler fra andre kommuner og grydeklare politiske forslag til kandidater.

En topprioritet med ØkoValg 2017 er at få mere økologisk mad i de offentlige køkkener, hvor Kost & Ernæringsforbundets medlemmer står for de daglige måltider. Den tidligere SRSF-regering havde i 2011 en ambition om 60 procent økologi i offentlige køkkenener i 2020. Den ambition er nået – og overgået - i mange køkkener. Men der mangler nye politiske ledvogtere til at sikre, at udviklingen fortsætter og nye mål bliver sat, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet.

- Den økologiske dagsorden er en gevinst for fag, sundhed og miljø. For økologien sikrer mad uden pesticider, færre tilsætningsstoffer og renere grundvand. Omlægning til økologi har for vores medlemmer betydet kreativ tænkning og maksimal udnyttelse af hver en fødevare. Man har øget grøntsagsmængden, skåret ned på kød og fundet løsninger til at reducere madspild. Alt sammen faktorer, der bidrager til bæredygtige måltider. Det tror jeg, at enhver politiker gerne vil tage ansvar for og tilbyde sine borgere, patienter og næste generation. Men det kræver, at nogen tager teten, sætter ord på en ny vision og handler. Ellers risikerer vi at rulle hele økokataloget tilbage og miste, hvad er er brugt mange ressourcer på at opbygge og udbrede, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

Seks forslag

Foreningerne har skrevet til alle opstillede kandidater til kommunal- og regionsvalget med opfordring til at støtte seks politiske forslag på økologiområdet. Samtidig stilles de en række spørgsmål om deres økologiambitioner. Svarene kommer straks på kampagnens Danmarkskort, hvor borgerne kan se, hvilke kandidater der bakker op om mere økologi i deres kommune og region.

- Vi vil gøre kandidaterne klogere på, hvad økologi kan gøre for deres kommuner og regioner. Overalt i Danmark er der lokal- og regionspolitikere - på tværs af politiske farver - der skaber mere økologi i de offentlige køkkener og bruger økologi helt pragmatisk som redskab til beskyttelse af den lokale natur og borgernes drikkevandsressourcer fra sprøjtegift. Økologi bruges også til lokal erhvervsudvikling, skabelse af jobs og fremtidssikring af flere landbrug. De gode løsninger og erfaringer skal synliggøres i valgkampen, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening - Danmarks forening af økologiske landmænd, virksomheder, madprofessionelle og forbrugere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079