23948sdkhjf

Den træning kan ældre have gavn af efter indlæggelse

Træning med reduceret blodgennemstrømning giver udholdenhed og øget muskelmasse. Hør foredrag på InspireConvention 25.-.27.august.

Træning med reduceret blodgennemstrømning kan ikke alene bruges til at styrke muskler efter operation, sygdom eller skade. Det er også en træningsmetode, der forbedrer musklens udholdenhed, når den udsættes for intensivt arbejdspres. Det viser ny forskning, som man kan høre mere om på den kommende InspireConvention 25.-27. august. 

Reduceret blodgennemstrømning blev opfundet som træningsmetode i starten af 1970’erne af japaneren Yoshiaki Sato. Ved hjælp af specielt udviklet udstyr fandt han ud af, hvordan man på en sikker måde kan kontrollere blodgennemstrømningen under træningen og styrke sine muskler. Metoden og udstyret fik navnet Kaatsu og er i dag patenteret og et registreret varemærke. Det forhandles bl.a. i Danmark af virksomheden Fysiodema.

- Ved at reducere blodgennemstrømningen i inaktive perioder, lader det til, at musklers masse og styrke bevares i længere tid. Hvis en person træner med lav intensitet og reduceret blodgennemstrømning, opbygges muskelmassen og styrken på en måde, som ellers kræver træning med høj intensitet, forklarer Jeremy Loenneke, der er Ph.d., adjunkt i Exercise Science ved The University of Mississippi, USA og en verdens førende forskere på feltet.

Han mener, at specielt ældre mennesker og personer i genoptræning kan have gavn af metoden.

Inaktive perioder kan f.eks. være ved sygdom, operation eller en fysisk funktionsnedsættelse, der gør, at personen er sengeliggende eller siddende og derfor ikke kan træne intensivt for at vedligeholde eller opbygge sine muskler.

Den 26. august kommer Jeremy Loenneke til Danmark, hvor han skal holde foredrag til InspireConvention, der er en konference for fagpersoner inden for trænings- og sundhedssektoren.  

InspireConvention løber af stablen den 25.-27. august 2017 i Nyborg på Sinatur Hotel Storebælt.

- Hvis man laver øvelser, mens blodsstrømningen modereres, giver det samme effekt som styrketræning med tungere vægte. Det er især nyttigt for mennesker, som fx ikke kan løfte tunge vægte på grund af skader. Jeg mener, at metoden især er til fordel for ældre og mennesker, der skal genoptrænes, siger Jeremy Loenneke.

  

Fakta om Kaatsu-træning 

Kaatsu er en type træning, hvor man bruger kontrolleret reduceret blodgennemstrømning under træning til at opbygge muskler og mere styrke. Kaatsu anvendes med et specielt patenteret udstyr, der spændes om overarm eller ben. Kaatsu kan derfor nemt udøves, både mens personen er i normal træning, når han/hun er siddende eller sengeliggende. Derfor er det også et redskab, som også kørestolsbrugere kan få gavn af til at opbygge styrke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109