23948sdkhjf

Sygeplejersker bakker op om kritik fra klinikledelserne på Rigshospitalet

Sygeplejerådet er enig i krítikken fra de cirka 100 klinikchefer og oversygeplejersker på Rigshospitalet.

I sidste uge underskrev cirka 100 klinikchefer og oversygeplejersker på Rigshospitalet en udtalelse hvor de opfordrer politikerne til at komme med en løsning på manglende tid til patienter, længere ventelister og et presset arbejdsmiljø. Mange års besparelser og effektiviseringer har for alvor sat deres spor, lyder det i udtalelsen.

Sygeplejerskernes faglige organisation er enig i kritikken fra ledelserne og kræver nu at Region Hovedstaden tager opråbet alvorligt, lyder et i en fælles pressemeddelelse fra Lederforeningen i DSR og Kreds Hovedstaden.

-Jeg synes, det er enormt stærkt, når en samlet ledelse på så stort et hospital kan sende et opråb til politikerne om, at nok er nok. Især fordi ledelser i hverdagen arbejder loyalt på at få enderne til at nå sammen, siger formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd, Irene Hesselberg.

Og den lokale sygeplejerskeformand er på samme linje.

-Besparelserne er gået for langt, og det er flot af ledelserne at tage bladet fra munden og sige fra. Det kan ikke blive ved med at gå. Det går ud over patienterne og medarbejderne, og Region Hovedstaden er nødt til at gøre noget andet end bare bevidstløst at kræve nye besparelser siger Vibeke Westh, formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176