23948sdkhjf

Se billederne: BørneRiget er formet som to hænder

Finger-designet skal bl.a. sikre korte afstande ud til de enkelte sengestuer.

Onsdag blev 3XN offentliggjort som vinderen af arkitektkonkurrencen bag BørneRiget - et 56.000 kvadratmeter stort nybyggeri samler alle børn, unge og fødende under samme tag.

3XN's projekt er døbt ’Legende Logisk’ og er formet som to hænder, der strækker fingrene ud.

Dette organisationsprincip er gennemført i hele bygningen med et tydeligt offentligt center med opholdsområde for familien, der udgør håndleddet. Hver 'finger' indeholder sengestuer, og for enden af hver ’finger’ åbner der sig dobbelthøje vinterhaver med forskellige temaer og oplevelser, der tilpasses de forskellige patienters behov - fra den fødende til børnehavebarnet og teenageren.

Finger-designet skal sikre korte afstande ud til de enkelte sengestuer i hver ’finger’ og skal samtidig sikre, at der fra alle sengestuer er max 7-20 meter til nærmeste have, som i et almindeligt hus.

- Bygningen har et skulpturelt stærkt udtryk og bliver et ikon for BørneRiget med et legende og indbydende formsprog, siger fagdommer Anders Danøe.

Det vindende team består af 3XN, Arkitema Architects K/S, Niras A/S, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Rosan Bosch .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11