23948sdkhjf

Haderslev starter kursus for voksne børn af demensramte

På kurset bliver de pårørende bl.a. præsenteret for de kommunale tilbud, der er til borgere med demens og deres familie, ligesom der også er et modul, der fokuserer på stress.

I efteråret starter Haderslev Kommune et nyt et kursusforløb til voksne børn af demensramte.

I flere år har kommunen afholdt kurser for ægtefæller til borgere med demens. Men da det også ofte er voksne børn, der er nærmeste omsorgsperson for en demensramt borger, udbyder kommunen nu som noget nyt et kursus for demensramtes børn.

- Når ens mor eller far rammes af demens, har mange brug for nogle redskaber til at navigere på en ny måde. Hvordan forstår jeg min mor eller far? Hvordan taler jeg bedst med ham eller hende? Og mange andre spørgsmål presser sig ofte på, siger Lene Fog Andersen, der er koordinator for ’Lev med demens’ i Haderslev Kommune.

Udover at få grundlæggende viden om demens, bliver deltagerne på kurset også præsenteret for de kommunale tilbud, der er til borgere med demens og deres pårørende. Og så er der et modul i kurset, der fokuserer på stress.

- Når man er pårørende og nærmeste omsorgsperson for en borger med demens, ændrer ens liv sig ofte væsentligt på forholdsvis kort tid, og vi oplever, at der er en øget risiko for at udvikle stress. Derfor har vi meget fokus på at forebygge stress blandt pårørende, siger Lene Fog Andersen.

Når kursusforløbet i efteråret er afsluttet, er der mulighed for, at deltagerne kan fortsætte på egen hånd i netværksgrupper.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094