23948sdkhjf

Udgift til skylletoilet tjenes hjem igen i Randers

- Der hvor et skylle-tørrebidet kan helt eller delvist kan erstatte hjælpen fra hjemmeplejen frigøres medarbejdernes ressourcer i kommunen. Og udgiften til toilettet vil blive tjent ind ved den hjælp, som kommunen sparer, siger projektleder.

Randers Kommune har i øjeblikket etableret ca. 25 skylle-tørretoiletter hos borgere, der bor i eget hjem. 

Årsagen er fokus på indsatsområdet, som handler om at gøre borgere selvhjulpne i forbindelse med toiletbesøg.

Borgere kan bevilges et skylle-tørre toilet ud fra en individuel vurdering, hvor den enkelte borgers funktionsevne og behov for hjælp matches med toilettets muligheder. 

Skylle-tørre toiletterne er et slags teknologisk bidet, som erstatter det eksisterende toiletbræt med et bidet, som har indbygget skylle- og tørrefunktioner.

Borgerne kan ansøge om et skylle-tørre toilet som boligindretning. Men som en ekstra indsats gennemgås ydelseslisterne og disse drøftes med hjemmeplejens personale, om der er nogle borgere, som vurderes at kunne profitere af et skylle-tørrebidet. Det fortæller projektleder Elisabeth Sørensen.  

- Projektet giver også mulighed for at kunne udlåne et skylle-tørrebidet til en borger, som man kan spare tid hos, men som ikke opfylder de krav, der ligger til grund for at få det bevilget som boligændring i dag.  

Borgeren kan under de rette forudsætninger opnå større selvstændighed i hverdagen, og erfaringer fra andre projekter viser en række afledte gevinster i kvaliteten i indsatsen i form af forbedret hygiejne, færre urinvejsinfektioner og færre hudgener.  

- Der hvor et skylle-tørrebidet kan helt eller delvist kan erstatte hjælpen fra hjemmeplejen frigøres medarbejdernes ressourcer i kommunen. Og udgiften til toilettet vil blive tjent ind ved den hjælp, som kommunen sparer. Samtidig vil stort set alle borgere gerne selv kunne klare toiletbesøg. Det er ikke sådan, at borgerne er utilfredse med den hjælp, kommunens medarbejder yder, men det er rarest at kunne selv, tilføjer Elisabeth Sørensen.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094