23948sdkhjf

Plejehjem til låns i Randers

I Randers Kommune kan foreninger låne lokaler, aften og weekend, i de timer, hvor fællessale og mødelokaler alligevel står tomme

Hvordan skaber man liv på et plejehjem - et liv, der minder lidt om livet i lokalområdet?

Det gør man ved at invitere lokalområdet ind på plejehjemmet. Nogle vælger at opføre skaterbaner til byens unge. Andre bygger hytter på de grønne områder til kommunens spejdere.

I Randers Kommune er man gået skridtet videre ved også at bringe plejehjemmets lokaler i spil. For når klokken slår 16.00 - eller når fredag bliver til lørdag - bliver de store sale og mødelokaler sjældent brugt - de står tomme hen.

Randers Kommune har derfor inviteret lokale foreninger ind i de tomme lokaler, for at få mere liv på plejehjemmet.

- Vi har holdt åbent hus på to plejehjem - Rosenvænget og Åbakken, og det var straks et hit. Nørhald Musik- og Teaterforening bookede lokaler inden arrangementet var slut, og mange andre var meget interesserede. Det er foreløbig resulteret i ca. 10 konkrete aftaler med foreningslivet, fortæller frivilligkoordinator Nanna Lindhard.

Allerede i august flytter yoga-undervisning ind på Plejehjemmet Åbakken. Og et kunstnerpar udstiller deres værker. Lyden af babyer, der lytter til salmer med deres barslende forældre, får også fast gang i huset.

Har I haft betænkeligheder ved at afprøve konceptet?

- Vi har taget vores forholdsregler. Hovedfokus har ligget på, at foreningerne ikke må være til gene. Man må f.eks. ikke troppe op kl. 12.00 med 70 medlemmer, der skal spise frokost. Men ellers ... nej. Jeg tror, alle bare glæder sig over, at der kommer mere liv på plejehjemmene. At hjemmene mere og mere vil minde om livet ude i lokalområdet. Og foreningerne - der ofte har svært ved at finde lokaler - er meget positive, siger Nanna Lindhard.

AOF har booket lokaler på Plejehjemmet Rosenvænget. Ældre Sagen har også vist interesse og den lokale musikskole vil kigge på mulighederne for at tilrettelægge næste årskoncerter på Rosenvænget. Kommunens dagplejere har vist interesse i den udendørs motorikbane.

Er det her en af de gode idéer, som man undres over, man ikke har fået tidligere?

- Det er i hvert fald oplagt! Og vil andre plejehjem prøve det samme, er det en rigtig god idé at holde åbent hus for at få foreningerne i tale. Vi havde aldrig selv fundet på at invitere en yoga-forening eller en akvarieforening til at bruge vores lokaler, siger Nanna Lindhard.

I alt seks plejehjem i Randers Kommune har tilbudt foreninger at låne lokaler.

Alle hverdage kan lokalerne bookes efter kl. 16.00 og hele weekenden står også til rådighed. Foreningerne kan både booke mødelokaler og sale. De kan også låne plejehjemmenes AV-udstyr.

Projektet drives foreløbig på forsøgsbasis og skal evalueres til efteråret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094