23948sdkhjf

Tour de Fredericia: Plejehjem hopper i sadlen

34 plejecenterbeboere i Odense skal på Tour de Fredericia i rickshaw-cykler - forude venter en 200 kilometer lang cykeltur og tre overnatninger i Fredericia.

I dag starter Tour de Fredericia - 34 plejehjemsbeboere fra Odense skal på cykeltur i fire dage.

Læs også: Cykelpiloter kommer ikke til at fryse i vinterkulden

En i alt 200 kilometer lang cykeltur og tre overnatninger i Fredericia venter forude for de spændte beboere fra Odenses plejecentre.

Tour de Fredericia er arrangeret af Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune i tæt samarbejde med frivillige cykelpiloter fra cykelinitiativet "Cykling uden alder" i Odense. 34 plejecenterbeboere, 8 medarbejdere fra Odense Kommune, 12 frivillige cykelpiloter og 2 frivillige cykelsmede sætter el til cyklerne og damper mod Fredericia.

Touren har til formål at give de ældre plejecenterbeboere nogle livsbekræftende oplevelser ud over det sædvanlige, mulighed for socialt samvær og hyggelige stunder.

Jørgen fra Plejecenter Havebæk glæder sig til at komme rundt på cykel og se lidt af sommerlandet. Og Thyra fra Ældrecenter Øst siger:

Læs også: Nyt tiltag: Odense sætter spot på demens i en uge

- Jeg glæder mig meget til en masse gode oplevelser. Jeg vil bare ud at opleve noget, og når personalet siger, jeg kan, så kan jeg.

Nærvær

Brian Skov Nielsen, rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense, støder på søndag til selskabet og skal være med til at cykle de ældre fra Fredericia til den afsluttende middag på Årup Station.

- Jeg synes, det er ret fantastisk, at vi i samarbejde med de frivillige cykelpiloter får mulighed for at give nogle af vores plejecenterbeboere denne særlige oplevelse. De kommer ud og nyde sensommeren på en helt unik møde. De får masser af gode oplevelser og et nærvær med både sidemand og pilot, som man i dagligdagen ikke rigtig har mulighed for at skabe på samme måde. Jeg støder desværre først til cykelselskabet på søndag, for programmet byder på ret mange fede ting, siger han.

Turen til Fredericia byder bl.a. både på en tur rundt om Langesøskoven og frokost på Indslev Bryggeri.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.105