23948sdkhjf

Danske Ældreråd: Vi er enige i konkurs-plan

Formand Erik Stagsted hilser regeringens initiativ til konkursforebyggelse velkommen.

I et nyt udspil foreslår regeringen, at serviceloven ændres, så ældre sikres i tilfælde af, at deres private udbyder af hjemmepleje går konkurs.

Værktøjerne til at opnå en bedre regulering af området er blandt andet, at kommunerne forpligtes til at efterberegne de takster, de betaler de private udbydere hvert år og at lave beredskabsplaner, som skal vise, hvad kommunen vil gøre i tilfælde af en privat udbyders konkurs.

- Der er frit valg i forhold til valg af hjemmepleje, men det er vigtigt, at den enkelte ældre ikke lades i stikken, hvis virksomheden, som skulle udføre plejen, pludselig drejer nøglen om. Derfor er vi også helt enige med ældreminister Thyra Frank, når hun siger, at det skal være et trygt valg, siger landsformand i Danske Ældreråd, Erik Stagsted i en pressemeddelelse.

Kommunernes beredskab er vigtigt
Et serviceeftersyn af lovgivningen, som regeringen har foretaget, viser, at det kun er halvdelen af kommunerne, der har en plan for, hvordan de forholder sig, hvis en privat udbyder af hjemmepleje går konkurs.

- Derfor er det godt, at kommunerne, ifølge udspillet, skal forpligtes til at lave beredskabsplaner, så de har en plan for, hvad der skal ske, hvis en privat udbyder af hjemmepleje går konkurs, så Danske Ældreråd er helt på linje med regeringen og KL omkring det her, siger Erik Stagsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174