23948sdkhjf

Kvinder oplever oftere vold og trusler på jobbet

Nye tal viser, at dobbelt så mange kvinder som mænd har oplevet vold eller trusler på deres arbejde. En forklaring kan være overrepræsentationen af kvinder i jobgrupper, der arbejder med mennesker, siger ekspert.

I følge de nyeste tal fra undersøgelsen ”Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2016” oplever kvinder oftere at blive overfaldet eller truet end mænd. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Risikoen for at blive udsat for vold og trusler er højest på arbejdspladser, hvor man arbejder med og blandt mennesker – eksempelvis patienter, klienter eller elever – og en del af forklaringen på undersøgelsens resultat kan findes i den kendsgerning, at der er flest kvinder på denne type arbejdspladser. Det fortæller autoriseret psykolog og ph.d. Lars Peter Andersen fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning.

– Der er en overrepræsentation af kvinder på for eksempel plejehjem, omsorgsinstitutioner og skoler, hvor risikoen er høj, mens der traditionelt er flest mænd i lavrisikojob som mekanikere, håndværkere og bygningsarbejdere. Der er ikke noget, der peger på, at kønnet i sig selv gør en forskel for, hvor udsat man er for vold og trusler, siger Lars Peter Andersen til Magasinet Arbejdsmiljø.

I undersøgelsen, der er foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, svarer 8,6 procent af kvinderne, at de har været udsat for fysisk vold på arbejdspladsen inden for de sidste 12 måneder, mens det tilsvarende tal for mændene er 3,4 procent. Samtidig har 11,3 procent af kvinderne oplevet trusler om vold på arbejdspladsen inden for de sidste 12 måneder, mens det gælder 6,4 procent af mændene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125