23948sdkhjf

Ny platform skal bane vej for velfærdsteknologi

Hver tredje af landets kommuner oplever, at accept af teknologi hos personale i plejesektoren er en barriere for implementering. Ny platform med virtual reality skal lette vejen.

Teknologisk Institut lancerer nu en ny platform, som skal være med til at bane vej for ny velfærdsteknologi. Det lader til at være en nødvendighed: En rundspørge, som Teknologisk Insitut har foretaget tidligere på året, viste, at hver tredje af landets kommuner oplever, at accept af teknologi hos personale i plejesektoren er en barriere, når det handler om at indfri potentialerne inden for velfærdsteknologi.

Til sammenligning er det kun mindre end hver 10. kommune, som oplever, at borgerne er en stopklods.

Teknologisk Institut har derfor valgt at lancere et nyt, virtuelt initiativ, som skal være med til at lette vejen for succes med velfærdsteknologi i de danske kommuner.

ViVA - Virtuel Velfærdsteknologi i Anvendelse - hedder den nye platform, som bl.a. giver plejepersonale en indlevende og grundig introduktion til velfærdsteknologi og derigennem åbner deres øjne for teknologiernes potentiale.

- Virtual reality nedbryder barrierer ved at bringe medarbejderen ind i en totaloplevelse, hvor der formidles om teknologier i rette kontekst og med mulighed for træning og rolleskift. Det er dermed et oplagt værktøj til at sikre implementering af velfærdsteknologi i praksis, siger seniorspecialist Peter Vest fra Teknologisk Instituts Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi.

Virtual reality giver en digital, tredimensionel oplevelse af virkeligheden. Med et sæt briller med indbygget skærm opnår man adgang til et virtuelt univers, som motiverer til at eksperimentere og udfolde en ny virkelighed. Teknologisk Institut vil med ViVA-platformen på sigt også tilbyde borgerrettede tilbud som sansestimulering, reminiscens og kognitiv træning.

Deltager man på Teknologisk Institut og CareNets konference "Velfærdsteknologi anno 2017" imorgen torsdag den 14. september i Odense vil man kunne høre nærmere om projektet.

Læs mere om ViVA her: www.teknologisk.dk/ViVA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094