23948sdkhjf

SOSU-elever bag anderledes sundhedskampagne

Et hold elever fra SOSU Østjylland i Aarhus skal i denne uge lave en ny sundhedskampagne målrettet forældre.

En analyse fra 2013 af aarhusianernes sundhed viser, at især beboere i socialt udfordret boligområder ryger mere, dyrker mindre motion, har flere kroniske sygdomme og mere overvægt, end resten af Aarhus.

Derfor har Aarhus Kommune lavet et samarbejde med SOSU Østjylland i Aarhus, hvor et hold elever i uge 38 skal lave en sundhedskampagne målrettet forældrene.

Kommunen har indgået et samarbejde med bureauet Creuna, som i denne uge hjælper eleverne på SOSU Østjylland. Og uddannelsesinstitutionen ser flere muligheder for elevernes kampagne:

- Det kan være de laver en video eller noget helt andet. Det er op til de unge selv, hvilken kampagne de vil lave, men jeg er sikker på, de rammer målgruppen af forældre. Ikke alle men mange elever kommer netop selv fra de udfordrede boligområder, som vi har svært ved at få i tale, siger Rikke Tranholm Winther, underviser, SOSU Østjylland.

Assistenteleverne på holdet er i alderen 17-24 år og begyndte deres uddannelse i foråret.

Gode idéer

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over samarbejdet med SOSU Østjylland:

- Aarhus Kommune satser på innovation som svar på nogle af vores kommunale udfordringer, f.eks. ulighed i sundhed. Sammen prøver vi at vende tingene på hovedet, og jeg er sikker på, at eleverne på SOSU Skolen har gode idéer til, hvordan vi bliver bedre til at nå deres forældre.

Rådmand Jette Skive ser også positivt på en ny, anderledes kampagne:

- Vores børn er med til at præge vores liv, og vi lytter nogle gange mere til vores børn, end det der står i trykte pjecer. Derfor håber jeg, at vi ser en ny kampagne, som gør, at flere får talt om, hvad der er det gode liv for dem, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, og roser SOSU Østjylland for at være med til at afprøve nye veje til mere lighed i sundhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094