23948sdkhjf

Sundhedsministeren hørte om livsstilsændringer i Brædstrup

Livsstilscenter Brædstrup, der bl.a. tilbyder intensiv genoptræning, fik i går besøg af sundhedsministeren.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby i går Livsstilscenter Brædstrup for at høre om arbejdet med at hjælpe patienter til en sundere livsstil.

Livsstilscenter Brædstrup tilbyder forløb til patienter, der har brug for at gennemføre livsstilsændringer. Derudover tilbyder centret intensive genoptræningsforløb.

Hvert år bliver ca. 600 patienter henvist til et forløb på centret. Alle er helbredstruede enten på grund af overvægt, hjertekar-sygdomme, lungesygdom, diabetes eller ufrivillig barnløshed relateret til overvægt. Ofte har patienterne flere diagnoser samtidig.

Livsstilscenter Brædstrup har eksisteret siden 1996 i det tidligere Brædstrup Sygehus. Det er en del af Hospitalsenheden Horsens, som udover centret består af Regionshospitalet Horsens og Skanderborg Sundhedshus. Centret har bl.a. fast kontaktperson på Regionshospitalet Horsens ved lægebehov.

- Det handler ikke om at sende patienter på kur, men om at hjælpe dem til at finde en kurs i livet.

Sådan sagde afdelingsleder Lene Lange, da hun præsenterede livsstilscentrets tilbud for sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- På livsstilscentret arbejder vi ikke blot med kost, rygning, alkohol og motion, også kaldet KRAM-faktorerne. Vi arbejder også med det dobbelte kram, som er de mentale faktorer i form af kompetencer, relationer, accept og mestring af egen sygdom, forklarer Lene Lange.

- Det betyder, at vi møder patienterne dér, hvor de er, og klæder dem på med viden og konkrete værktøjer, der skal gøre, at de ikke bare lever sundere på centret, men også kan holde fast i livsstilsændringerne, når de er færdige med deres forløb.

Et intensivt genoptræningsforløb er for patienter med problematikker i knæ, hofte, skulder, ryg og med apopleksi, og hvor de har været igennem et kompliceret forløb. Det består af tre ugers indlæggelse med orlov til restitution og hjemmetræning i weekend.

Et livsstilsforløb på Livsstilscenter Brædstrup består af tre indlæggelser á fire dages varighed og med ca. 13 ugers mellemrum, og en evaluering af både kort- og langtidseffekten har tidligere vist, at patienterne øger deres livskvalitet og vurderer deres helbred bedre. Desuden var patienterne meget tilfredse med opholdet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125