23948sdkhjf

Odense markerer Den Internationale Alzheimerdag

I Seniorhus Odense vil der være faglige oplæg i morgen, og borgerne kan høre om alle de kommunale og private tilbud, der findes til borgere med demens og deres pårørende.

Den Internationale Alzheimerdag er en dag, hvor vi husker på dem, der glemmer. Dagen markeres over hele landet på torsdag den 21. september. Og den skal, trods det alvorlige emne, ikke skal være en sorgens dag, lyder det i Odense Kommune, det skal være en fejring af de mange gode tilbud, der er for borgere med demens og deres pårørende.

I Odense bliver dagen markeret med et arrangement i Seniorhus Odense. Dagen byder på en blanding af faglige og personlige oplæg, musikalske indslag i form at bl.a. fælles gospelsang, og der vil også være mulighed for at høre om alle de tilbud, der findes til mennesker med demens og deres pårørende - både de kommunale og de private - f.eks. om mulighederne for aflastning for både personer med demens og de pårørende, aktivitetstilbud og plejeboliger samt om demens-kurser.

- Den Internationale Alzheimerdag er vigtig, fordi den er med til at sætte fokus på demensområdet - et område, vi ikke har råd til at ignorere, siger adm. direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen, Gitte Østergaard, som også vil deltage i arrangementet med et oplæg om Odense Kommunes demensstrategi.

- I tak med at vi bliver ældre, øges risikoen for demens, og I Odense Kommune ønsker vi at være i front for udviklingen på området, så vi på den bedste mulige måde kan støtte borgere med demens samt deres pårørende til at få en god tilværelse trods sygdommen, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094