23948sdkhjf

Potentiale for eksistentialisme i plejen

Torsdag og fredag afholdes konference i "spiritual care" for sygeplejestuderende på UC Diakonissesstiftelsen.

Spiritualitet eller åndelighed i behandlingssituationer er ofte forbundet med en vis berøringsangst. Men sådan burde det ikke være!

Sådan lyder udgangspunktet for Diakonissesstoftelsens konference, der foregår i morgen og på fredag, 21.-22. september på UC Diakonissesstiftelsen Sygeplejeskolen på Frederiksberg.

Det er 8. gang, den internationale konference i ”spiritual care” afholdes for sygeplejestuderende, men det er første gang, at den afholdes i Danmark.

 

Der er prekonference for undervisere i dag den 20. september.

"Patienter har ikke kun eksistentielle behov, de har også eksistentielle ressourcer. Det kan sundhedspersonale udnytte aktivt i en omsorgsfuld og effektiv behandling, lyder det fra arrangørerne.

"En afgørende pointe ved konceptet ’åndelig omsorg’ er, at det kan praktiseres uanset om patienten er religiøs eller ej. Ikke-troende patienter søger i forbindelse med pludseligt opstået sygdom eller kroniske diagnoser ofte sammenhæng. De oplever et behov for kunne sætte liv og levned i et større perspektiv og for at tale om det med mennesker omkring dem – også plejepersonalet. Troende patienter vil typisk opleve det samme behov for at være en del af noget større end dem selv. De har imidlertid helt andre forudsætninger for og et eksisterende sprog til at håndtere en given situation."

Diakonissesstiftelsen mener derfor, at det er vigtigt, at fremtidens sundhedspersonale er klædt fagligt på til at kunne håndtere patienter – ikke bare fysisk – men også åndeligt og spirituelt på tværs af religiøse skel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078