23948sdkhjf

Sygeplejerskers troværdighed i top

Generelt scorer sundhedspersonale høje karakterer på Radius' nyeste troværdighedsskala. Sygeplejersker scorer 2. pladsen, mens fysioterapeuter ligger nummer fem.

Er du sygeplejerske kan du trygt råbe det højt til weekendens kommende middagsselskaber. Man skal i hvert fald ikke gemme sig som som visse andre erhverv - herunder politikere, bilforhandlere og journalister (!), for sygeplejersker scorer igen højt på troværdighedsskalaen, der hvert år udgives af Radius.

Generelt er sundhedspersonalet blandt dem, der er mest troværdige ifølge undersøgelsen.

Sygeplejerskerne får en troværdighedskarakter på i snit 3,98, viser analysen som Epinion har foretaget for Radius Kommunikation.

Det glæder formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, at danskerne fortsat har stor tillid til sygeplejerskerne.

- Sygeplejersker arbejder hver dag for at gøre det bedste for patienter og borgere, og det tyder undersøgelsen på, at danskerne også oplever. Det sker gang på gang, at sygeplejerskerne udtrykker deres bekymring for sundhedsvæsenet, men danskerne stoler fortsat på, at de gør deres bedste på det højeste faglige niveau, som er muligt i et presset sundhedsvæsen, siger Grete Christensen til dsr.dk.

92 procent har i undersøgelsen svaret, at sygeplejerskerne er vigtige for det danske samfund som helhed, mens 83 procent svarer, at de er imponerede eller meget imponerede af det arbejde, som sygeplejersker udfører.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094