23948sdkhjf

Nu er entreprenører på plads til nyt gigthospital

Kontrakterne er underskrevet, og Gigtforeningen flytter i efteråret 2018 sit hospital i Gråsten til nye rammer i Sønderborg.

Kong Christian X’s Gigthospital i Gråsten flytter næste år til nye faciliteter på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Kontrakterne på de syv entrepriser er netop underskrevet, og byggeriet kan nu gå i gang.

Det skriver Building Supply.

FAKTA: Nyt Kong Christian X’ Gigthospital

Projektet omfatter renovering af ca. 5.500 m² af det eksisterende Sygehus Sønderjylland og en ny tilbygning på ca. 640 m². Den nye tilbygning med terapibassin og omklædningsfaciliteter bygges sammen med det eksisterende sygehus.

Projektet er designet af Rubow Arkitekter i samarbejde med Link Arkitektur, Hundsbæk & Henriksen, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen Akustik samt flere specialister inden for blandt andet tilgængelighed og helende arkitektur.

Som entreprenører er valgt: P. Olesen A/S, Chr. Johannsen A/S, Jorton A/S, Wicotec Kirkebjerg A/S, PØ Leg og teknik A/S, Dominus A/S, Siemens A/S.

Gigtforeningen har siden 1956 drevet Kong Christian X´s Gigthospital i Gråsten. De nye rammer i Sønderborg giver mulighed for at modsvare nye behandlingsmetoder.

Det nye hospital i Sønderborg bliver således Danmarks første højtspecialiserede og forskningsbaserede center for reumatologi, der kan tilbyde helt nye behandlingskoncepter for svært syge mennesker med gigt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109