23948sdkhjf

Plejehjem tramper i pedalerne for at vinde VM

VM i plejehjems-cykling køres nu og afgøres 1. oktober.

Siden marts har de trænet og fået masser af muskler. Og det går løs lige nu: Frem til 1. oktober bliver der for alvor trampet i pedalerne på tre plejehjem i Aabenraa Kommune. Her deltager beboerne nemlig i cykel-VM for plejehjem. Og der meldes om ’gode ben’ på plejehjemmene i Aabenraa.

Beboere fra plejehjemmet Grønningen i Tinglev, Bovrup Plejehjem og plejehjemmet Kirketoften i Løjt konkurrerer mod beboere på en lang række plejehjem i bl.a. Danmark, Norge, Sverige, Canada og Island.

De ansatte kan også cykle med.
Der bliver kåret verdensmestre for mænd, for kvinder og for afdeling/plejehjem. Derudover kåres bedste støtte og motivation - en titel som tildeles medarbejdere, der under VM har udmærket sig ved en høj aktivitet omkring cyklingen. Verdensmestrene bliver selvfølgeligt behørigt fejret og kronet som mester med en pokal.

Mesterskabet er en del af en større folkesundhedskampagne, som gennemføres i forbindelse med VM i landevejscykling, der afholdes i Bergen i september. Konkurrencen arrangeres nemlig af norskejede Motitech A/S og beboerne cykler på en særlig cykelløsning, Motiview, der er udviklet af Motitech. Motiview består af en motionscykel og en skærm, hvor beboerne ser film fra kendte områder.

Godt for krop og sjæl
Der er allerede kørt mange kilometer på Motiview-cyklerne på plejehjemmene, så beboerne er i skarp træning og erfaringerne er rigtige gode.

Beboerne motionerer ben, arme og hjerne på én og samme tid, når de cykler en tur med udsigt til kendte omgivelser helt uden at forlade plejehjemmet. Det har særlig gode effekter hos beboere med demens, fordi de på den måde kan motiveres til at dyrke motion og samtidig have stor glæde ved at minder kaldes frem.

Løsningen giver også øget socialt samvær blandt plejehjemmenes beboere, da cyklingen bliver en fælles aktivitet og et samtaleemne. Mange af beboerne har fået en væsentlig bedre fysik ved at cykle - hos én beboer med sukkersyge har cyklingen resulteret i en bedre styring af insulindosis.

- Cykel-VM for plejehjem er selvfølgelig en event, som forhåbentlig kan give et smil på læberne for beboere, pårørende og personale. Men det er på den mere alvorlige side også med til at motivere beboerne til at bruge cyklen og dermed få mere motion ind i hverdagen, fortæller projektleder Kirsten Springborg. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125