23948sdkhjf

Esbjerg løfter sløret for ny seniorby

I morgen præsenteres det rådgiverteam, som skal komme med forslag til, hvordan hele fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg kan se ud.

Nu er Esbjerg Kommune klar til at løfte sløret for, hvem der har vundet konkurrencen om at projektere og opføre fremtidens plejecenter og komme med forslag til indretningen af den nye seniorby ved Krebsestien.

Der er tale om en helt ny måde at tænke byudvikling på i et projekt, som i et åbent miljø inkluderer mennesker med demens, skriver kommunen. Fyrtårnet og hjertet i den nye seniorby bliver det nye plejecenter med plads til ca. 100 beboere. Et lægehus og seniorvenlige boliger vil også blive en del af den nye bydel i det naturskønne område ved Krebsestien, som skal understøtte et aktivt liv med livskvalitet for seniorer.

De fem rådgiverteams, som efter en prækvalifikation har deltaget i konkurrencen, er:

C.F. Møller Danmark A/S med Oluf Jørgensen A/S

COWI A/S med JJW Arkitekter A/S og P+P Arkitekter A/S

NIRAS med Friis og Moltke A/S, Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S og Møller & Grønborg A/S

GPP Arkitekter A/S med WE architecture ApS, Rambøll Danmark A/S og SLA A/S

Kullegaard A/S med Grønne & Jessen A/S og INGENIØR'NE 

Konkurrenceforslagene er blevet bedømt anonymt af et bedømmelsesudvalg med politikere, repræsentanter fra Esbjerg Kommune, Ældrerådet, Ældre Sagen og to arkitekter udvalgt af Akademisk Arkitektforening. Og i morgen onsdag den 27. september præsenterer bedømmelsesudvalg  det rådgiverteam, som skal tegne linjerne for fremtidens plejecenter ved Krebsestien og give deres forslag til, hvordan hele fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg kan se ud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079