23948sdkhjf

Nænsom håndtering af sengeliggende giver DI-pris

Den velfærdsteknologiske virksomhed i Aabenraa, Vendlet, vinder DI Sønderjyllands Initiativpris 2017.

Det er 30 år siden, at den danske virksomhed, Vendlet, opfandt et fuldautomatisk vendelagen. Produktet er siden videreudviklet og virksomheden har stor vækst.

Det giver nu DI Sønderjyllands Initiativpris 2017. 

Et fuldautomatisk vendelagen gør det muligt at vende svagelige patienter i deres senge nemt og enkelt. Patienternes lagen flytter dem simpelthen fra en stilling til en anden i sengen så skånsomt som muligt. Det sparer ikke kun penge. Produktet er også mere skånsomt over for både patienterne og personalet.

Virksomhedens grundlægger, Christian Buus, havde en handicappet datter, som blev passet i hjemmet i Aalborg. Efterhånden som datteren blev større, kunne Christians kone ikke længere holde til at vende datteren i sengen. Han opfandt derfor det første VENDLET-system.

Siden overtog fysioterapeuten Peter Maindal firmaet i 2010 og flyttede det til Aabenraa. Og så gik det gået stærkt. Staben gik fra fire medarbejdere til 23, vognparken tæller i dag 12 biler, og blandt en række af nye produkter lancerede virksomheden sidste år en ny madras til sengeliggende ældre og patienter.

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der tirsdag den 3. oktober hædres med DI Sønderjyllands Initiativpris 2017. Prisen bliver overrakt kl. 12 hos Vendlet ApS, Egelund 33 i Aabenraa.

- Det er en pris, vi er ganske stolte af. Vores vækst er drevet af ønsket om at være med til at gøre en forskel ved at skabe overskud til bedre omsorg. Vi kan se et kæmpe behov for udvikling i pleje- og sundhedssektoren, siger adm. direktør Peter Maindal fra Vendlet.

Han peger på, at der bliver et større behov i takt med, at der bliver flere ældre.

- Samtidig bliver der færre unge til gennem skatter og afgifter at betale regningen. Så det offentlige skal løse flere opgaver til færre penge uden at gå på kompromis på kvaliteten, siger Peter Maindal. Han forudser derfor en fortsat markant vækst for virksomheden med dens produkter og løsninger.

Vendlet oplever en markant vækst på det danske marked som på de udenlandske markeder. Og for formanden for DI Sønderjylland er der ingen tvivl om, at der løbende bliver mere behov for pleje og omsorg i fremtiden.

Vendlet oplever en markant vækst på det danske marked som på de udenlandske markeder. Og for formanden for DI Sønderjylland er der ingen tvivl om, at der løbende bliver mere behov for pleje og omsorg i fremtiden.

Prisen overrækkes på tirsdag den 3. oktober 2017 kl. 12.00 hos Vendlet ApS, Egelund 33 i Aabenraa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125