23948sdkhjf

Aarhus vil være tilgængelighedsby i 2019

Handicaprådet i Aarhus Kommune vil i samarbejde med de Danske Handicap Organisationer og Ældrerådet gå efter at blive europæisk tilgængeligheds by i 2019 og blive præmieret med ”Access City Award 2019”.

Handicaprådet har i mange år arbejdet med at forbedre tilgængeligheden i Aarhus både fysisk, psykisk og kommunikativt. Men der er stadigvæk mulighed for forbedringer på en række områder.

Aarhus Kommune vil derfor intensivere arbejdet med at øge tilgængelighed og gøre Aarhus til en god by for alle.

Access City Award er en årlig konkurrence, som arrangeres af Europa-Kommissionen og Det Europæiske Handicapforum.
Hvert år gives prisen som en anerkendelse til større europæiske byer, som arbejder på at forbedre tilgængeligheden for alle borgere på nye og innovative måder.

- Vi er allerede nået langt med tilgængeligheden i Aarhus, men vi kan blive endnu bedre til at forbedre tilgængeligheden med hensyn til alle aspekter af livet i Aarhus for handicappede og ældre borgere. Ved allerede nu at beslutte at deltage i konkurrencen i 2019, vil vi også forpligtige os til at arbejde endnu mere med at forbedre tilgængeligheden de steder, hvor der er behov, siger formand for Aarhus Kommunes Handicapråd, Anette Poulsen.

Næstformand for Handicaprådet advokat Peter Bach Nielsen er enig:

- Handicaporganisationerne vil gerne deltage i arbejdet for at gøre Aarhus mere tilgængeligt. Snart får vi en tilgængelig Letbane, havnearealerne og det nye havnebassin bliver tilgængelig, men der er stadigvæk områder i byen, som er ganske utilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede som f.eks. hele latinerkvarteret.

Vinderen af Access City Award 2019 bliver kåret i december 2018 ved at juryerne vurderer gennemførte og planlagte foranstaltninger på følgende områder:

Bygninger og offentlige rum
Transport og tilhørende infrastruktur
Information og kommunikation, herunder ny teknologi
Offentlige faciliteter og tjenester.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078