23948sdkhjf

Esbjerg: Ældre og børn træner sammen på plejehjemmet

I dag får Lyngvejs Ældrecenter besøg af 14 børnehavebørn, som skal træne sammen med et hold ældre, der går til træning på centret.

Lyngvejs Ældrecenter i Esbjerg får i dag besøg af 14 børnehavebørn. Børnene skal for første gang prøve at træne på hold sammen med ældre, som kommer til træning på centret. Det sker som led i afprøvningen af et nyt koncept.

Idéen med at lade børnehavebørn og ældre træne sammen er inspireret af eksempler fra udlandet, hvor børnehavebørn og ældre fra plejehjem har haft gavn af hinanden. Gennem den fælles træning får børnene og de ældre ikke alene et større kendskab til hinanden, men det forventes også, at de samme aktiviteter og øvelser har en gavnlig effekt for begge aldersgrupper, som kan spejle sig lidt i hinanden, da de måske kan have lignende motoriske vanskeligheder, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 - Det var børnehavens idé at starte dette projekt, men vi bakker fuldt op om idéen. Vi forventer, at det bliver en god oplevelse for begge parter, og at både børnene og de ældre vil få nogle sjove og glade træningstimer ud af det. At træne sammen med børnene kan for de ældre også være med til at skabe øget motivation for at træne, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

Det er planen, at den fælles træning skal køre over et forløb på foreløbigt fire uger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083