23948sdkhjf

FOA: Glædeligt at produktivitetskravet sløjfes

Godt at Regeringen og Dansk Folkeparti har lyttet til de sundhedsansatte, mener FOA.

Regeringen og DF er blevet enige om at sløjfe produktivitetskravet på sygehusene. Godt at de har lyttet til de sundhedsansatte, mener FOA.

- Det er glædeligt, at regeringen har aftalt med Dansk Folkeparti at suspendere kravet i 2018 om, at de ansatte skal løbe to procent hurtigere, siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen om aftalen mellem Regeringen og DF.

- De ansatte på sygehusene har for længst nået det punkt, hvor de ikke kan løbe hurtigere og hvor det stadig stigende tempo går ud over både kvalitet og service, siger han.

Behov for at give personalet frihed

Ifølge den nye aftale vil Regeringen nu forsøge at udvikle en "ny og bedre styringsmodel for det danske sundhedsvæsen". Men Dennis Kristensen advarer mod, at man erstatter det gamle produktivitetskrav, med en ny styringsmodel, der går ind og gør det samme under et nyt navn.

- Vi har rigeligt med styringssystemer og kontrolmekanismer på sundhedsvæsenet, bloktilskud, nationale mål, venteliste- og behandlingsgarantier samt patientrettigheder er med til at sikre at regionerne holder fokus på kvalitet og effektivitet, det der er behov for er at give det sundhedsfaglige personale frihed til at bruge deres faglighed til gavn for patienterne, forklarer Dennis Kristensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094