23948sdkhjf

Alzheimers bør afsløres tidligere

Brugen af biologiske markører har ændret opfattelsen af Alzheimers og kan på længere sigt også fremrykke tidspunktet for, hvornår man stiller diagnosen.

Tidlige tegn på sygdommen demens kan afsløres op til 10 eller 20 år inden hukommelsesbesvær eller andre symptomer på demens dukker op.

Det er udviklingen indenfor biologiske markører ved diagnosticering af Alzheimers sygdom der medfører de tidligere opdagelser. Det skriver Nationalt Videnscenter for Demens.

"Efterhånden som biomarkører for Alzheimers sygdom bliver valideret og hyppigere anvendt ved diagnosticering, rejser det spørgsmålet om, hvornår man egentlig har Alzheimers sygdom?... Indtil videre er praksis, at diagnosen Alzheimers sygdom først stilles, når patienten har demens. Men man kan også argumentere for, at positive biomarkører for sygdommen er et pålideligt tegn på, at sygdommen er til stede i et tidligt stadie – selvom kliniske symptomer ikke er dukket op endnu," skriver videnscenterfordemens.dk.

Eksperter forudser, at Alzheimer på længere sigt vil blive opfattet som en kronisk sygdom, der bør identificeres tidligt og behandles, før den gør ubodelig skade.

Kilde: http://www.videnscenterfordemens.dk/fors...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096