23948sdkhjf

Aarhus: Sådan lever vi - og vi viser det gerne frem

I oktober og november holder alle Aarhus Kommunes plejehjem på forskellige datoer åbent hus, hvor interesserede kan kigge forbi. Det skal sikre samhørighed med lokalsamfundet.

Spejderne, børnehaver, musiske foreninger og mange andre har det til fælles, at de besøger og samarbejder med plejehjemmene i Aarhus. Og i løbet af den næste måneds tid holder alle plejehjem på forskellige datoer åbent hus, hvor interesserede kan kigge forbi og opleve de samarbejder.

Forstander på Plejehjemmet Hørgården, Birgitte Thorup Asmussen, glæder sig til åbent hus, som de har tænkt sig at holde 11. oktober.

- Vi vil gerne have endnu mere samarbejde med lokalområdet, selvom vi allerede har et højt aktivitetsniveau. Vi samarbejder med idrætshøjskolen, har et kor med en musikterapeut, frivillige bruger vores have efter petanque, strikkedamer kommer på plejehjemmet og hygger, og det udvikler sig jo nogle gange til sang. For os handler det om, at vi kan dele mere liv, og vi vil gerne skabe vedvarende relationer for beboerne, siger Birgitte Thorup Asmussen.

I september fik Plejehjemmet Hørgården 24 nye beboere i form af unge studerende, som har lejet sig ind i tomme utidssvarende plejeboliger, og de unge bliver også inviteret med til åbent hus.

Plejehjemmet Solbjerg holder også deres åbent hus den 11. oktober, og der kan borgerne moste medbragte æbler.

- Vi har et lokalsamfund, hvor vi kender hinanden rigtig godt. Mange besøger og bruger plejehjemmet, og ved åbent hus, kan vi vise nytilflyttede plejehjemmet. Folk finder måske på nye frivillige aktiviteter, og så kan alle komme og moste deres æbler. Det gjorde børnehaven i sidste uge, siger forstander Marianne Pind, Plejehjemmet Solbjerg.

Venskaber og oplevelser

- Selvom du er flyttet på plejehjem, vil du gerne bevare eller udvikle relationer og venskaber og deltage i oplevelser. Det hjælper mange medarbejdere og ildsjæle med, som har gode ideer til aktiviteter, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Vi vil med åbent hus sikre, at både samarbejdet med lokalområdet og brugen af plejehjemmene kan udvikle sig fremover. Det er samtidig en anledning til at vise, at aarhusianske plejehjem er præget af dygtige medarbejdere, energiske frivillige og pårørende og forstandere, som alle har skabt hjemlige plejehjem, og hvor dyre- og planteliv er tænkt ind mange steder. Kommende beboere kan også tjekke, om det ene eller det andet plejehjem, er noget for dem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094