23948sdkhjf

Millioner til forskning der skal styrke livskvalitet for handicappede

Bevica Fonden bevilger 10 mio. kr. til forskning med fokus på mennesker med bevægelseshandicap

Bevica Fonden har sammen med Danske Handicaporganisationer og Sammenslutningen af Unge med Handicap udvalgt to forskningsprojekter, der skal styrke livskvaliteten for mennesker med bevægelses-handicap. Konkret handler det om fem mio. kr. til udvikling af et Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse. Et forskningscenter, der forankres i et samspil mellem Aalborg Universitet, VIVE - Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd og VIA University College.

Centret skal komme tættere på en forståelse af, hvilke faktorer og mekanismer der skaber barriererne for integrationen på arbejds-markedet, og komme med bud på, hvordan situationen kan forbedres. 

- Der er en tendens til, at mennesker med handicap bliver overset i arbejdsgivernes rekruttering og bliver en usynlig gruppe i jobcentrenes beskæftigelsesindsats. Vi vil derfor indsamle ny viden og bidrage til, at der skabes bedre match imellem mennesker med handicap og arbejdsmarkedet, siger Thomas Bredgaard, professor MSO, Aalborg Universitet.

Bevica Fonden har derudover bevilget 4,7 mio. kr. til et center på Roskilde Universitet, der ud fra et børne- og ungeperspektiv skal skabe et bedre vidensgrundlag for udvikling af mere inkluderende hverdagslivs-situationer for børn og unge med særligt fokus på at bringe deres ressourcer og kompetencer mere i spil.

- Det har længe undret mig, at der ikke har været større fokus på at få børnenes og de unges viden og særlige kompetencer i spil både forskningsmæssigt og i forhold til udvikling af praksis og politik. Ligeledes har der heller ikke været opmærksomhed på, at man gennem undersøgelse af børn og unges liv og perspektiver kan få et særligt blik for aktuelle samfundsmæssige tendenser samt fremtidige muligheder og udfordringer for mennesker med bevægelseshandicap. Begge dele kommer vi til at rykke afgørende ved med bevillingen til det nye Limo (Livet med mobilitetshandicap) børne- og ungeforskningscentret, siger Hanne Warming, professor, Roskilde Universitet.

Bevica Fonden

Bevica Fonden er en erhvervsdrivende fond, der siden 1872 har arbejdet for at styrke forudsætningerne for det selvstændige og uafhængige liv for mennesker med bevægelseshandicap. Fokus har været og er stadig på at styrke livskvaliteten for den enkelte og på at styrke den enkeltes mulighed for at deltage i og bidrage til samfundet. www.bevica.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094