23948sdkhjf

Nyt netværk skal forbedre indsatsen for patienter med diabetes

På et område som diabetes er vi nødt til at forbedre og samle indsatsen, så vi bruger ressourcerne mere effektivt, lyder det fra Danske Regioners formand Bent Hansen.

I 2018 ser et nyt, nationalt sundhedsnetværk dagens lys. Netværket skal styrke forebyggelse, forskning og samarbejde inden for diabetes-området.

Det skriver Danske Regioner.

Det nye netværk skal samle trådene fra fem nye Steno Diabetescentre i hver region.

Steno Diabetescentrene er et samarbejde mellem regionerne og Novo Nordisk Fonden, som med mere end syv milliarder kroner skal forbedre indsatsen på diabetesområdet.

Steno Diabetescentrene er ansvarlige for, at samarbejdet om diabetesindsatsen på tværs af hospitaler, kommuner og almen praktiserende læger kommer på skinner. Det sker for eksempel gennem fælles projekter, hvor man samarbejder om de borgere, der har mange komplekse udfordringer.

- Samarbejde er helt afgørende, når vi skal skabe skræddersyede og effektive løsninger tæt på borgerne. Nogle borgere kan næsten uden hjælp selv kontrollere og regulere deres blodsukker, mens andre har brug for en mere tæt tilknytning til sundhedsvæsenet. På et område som diabetes er vi nødt til at forbedre og samle indsatsen, så vi bruger ressourcerne mere effektivt, udtaler Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094