23948sdkhjf

Plejehjemmet Skæring har fået brevduer i baghaven

Brevduerne er en invitation til beboerne på plejehjemmet til at komme mere ud - og glæden blandt beboere og personale er allerede stor.

På plejehjemmet Skæring i Aarhus Kommune har man for nylig fået et brevdueslag med 12 - 14 brevdueunger indsamlet fra hele landet.

Brevduerne er kommet til Skæring efter et tæt samarbejde mellem plejehjemmet, Hornslet Brevdueforening og projektet Plant Liv i Sundhed og Omsorg, som arbejder med at skabe mere livsglæde på plejehjemmene i Aarhus Kommune.

Beboer Jens Laursen har haft brevduer siden 1967, og kan nu genoptage sin hobby.

- Jeg glæder mig til at få duer her på plejehjemmet og jeg skal helt sikkert ud og se til dem hver dag. De skal jo passes! Det bliver godt at komme til at lave nogle flyvninger igen – man kan ikke smide så mange års interesse væk,  fortæller Jens Laursen, der fik sin første brevdue som 6-7-årig, da hans far også havde brevduer.

Jens Laursen har sammen med de andre beboere fulgt opbygningen af dueslaget tæt og han glæder sig over, at brevdue-interessen er ved at blive vækket hos de andre beboere på plejehjemmet.

- Jeg vil så gerne, at de andre beboere bliver glade for dem. Det der med at sidde og drikke en kop kaffe, mens man ser sin due flyve ind, det er skønt. Og en gang ”duemand”, altid ”duemand”, griner han.

Glæden over duerne er stor på plejehjemmet, som håber at kunne dele den nye interesse med lokalsamfundet. Spejdergruppen, der er begyndt at komme på plejehjemmet, har også vist interesse for projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109