23948sdkhjf

Kæmpe kunstværk til Generationernes Hus i Aarhus

Det store kunstværk bliver udført i forskellige træsorter og en del af værket bliver en tribune, hvor beboere, brugere og besøgende kan opholde sig.

I løbet af de kommende måneder begynder byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø, som skal stå færdigt i 2020.

Generationernes Hus vil indeholde 100 plejeboliger og 100 ældreboliger, 24 boliger til voksne med handicap, en daginstitution til 150 børn, 40 ungdomsboliger og 40 familieboliger.

Generationernes Hus får et meget stort kunstværk, som vil kunne bruges og ses af alle i huset. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe kunstværket, som bliver integreret i byggeriet Generationernes Hus. Det store kunstværk bliver udført i forskellige træsorter og en del af værket bliver en tribune, hvor beboere, brugere og besøgende kan opholde sig. Kunstværket føres op gennem husets åbne etager, og vil kunne ses på etagerne.

Kunstværket skal være et naturligt mødested i det område, der har direkte adgang udefra også kaldet byfælleden. Byfælleden bliver tilgængelig for husets beboere og brugere og alle århusianere og gæster. I byfælleden finder man for eksempel også café, multihal, værksteder og vaskeri.

Jesper Rasmussen vandt i konkurrence med to andre kunstnere, og konkurrencen er gennemført i samarbejde med Statens Kunstfond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094