23948sdkhjf

Førende demensforsker gæster Haderslev

Steen Hasselbalch holder 31. oktober foredrag i Haderslev.

Overlæge på Rigshospitalet, professor Steen Hasselbalch, er en af landets førende forskere i demens. Den 31. oktober tager han sin viden med sig til Haderslev, hvor han deler ud af den - her vil Steen Hasselbalch tale om forebyggelse af demens og den nyeste forskning på området.

- De seneste år er demens heldigvis blevet mindre tabubelagt. Og når vi taler mere åbent om sygdommen, bliver det lettere at stille diagnosen og give den rette støtte, så borgere med demens kan leve et så normalt liv som muligt, siger Gitte Kirkegaard, der er demenskoordinator i Haderslev Kommune.

 Der er forskning, der tyder på, at man kan gøre noget for at forebygge demens. Og hvem bedre til at fortælle om det end professoren selv?

Forskere kan godt have lidt ry for, at de ikke altid kan få deres forskning formidlet på et niveau, hvor vi andre kan følge med, men det er ikke tilfældet med Steen Hasselbalch. Han er virkelig eksperten på området, og han brænder for det på en måde, så han taler direkte ind i hjertet på dem, han taler med, siger Gitte Kirkegaard, der har arrangeret foredraget med Steen Hasselbalch.

Arrangementet den 31. oktober foregår på VUC i Haderslev fra klokken 16-19.

Inden foredraget præsenteres det innovationsråd, der blev nedsat i forbindelse med en demenskonference i Haderslev i marts. Rådet har siden demenskonferencen arbejdet med en demensstrategi, som efter planen er i høring, når foredraget afholdes.

Der er et begrænset antal pladser til foredraget, og det er derfor nødvendigt med tilmelding på lped@haderslev.dk eller 74 34 28 05.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079