23948sdkhjf

Demens: Ny dagbogs-gruppe for pårørende

I gruppen får pårørende til et familliemedlem med demens instruktion i, hvordan de får størst udbytte af en dagbog. Initiativet er et samarbejde mellem Alzheimerforeningens lokalforening Københavns omegn og en psykoterapeut.

Nu starter Alzheimerforeningens lokalforening Københavns omegn en dagbogs-gruppe op for pårørende til mennesker med demens. Det sker i samarbejde med Annette Aggerbeck, der er psykoterapeut med speciale i skriveterapeutisk dagbog.

Det skriver Alzheimerforeningen på sin hjemmeside.

- Det er vigtigt at få sat ord på svære følelser, men mange pårørende får ikke talt med andre om, hvordan de har det. Ofte er fokus mest på den demente, og desuden kan man skamme sig over sine følelser. Forskning viser, at det har lige så gavnlig effekt at skrive i sin dagbog som at tale med andre mennesker om det svære. Det forudsætter dog, at man ved, hvordan man får udbytte af en dagbog, siger Annette Aggerbeck, og peger på et forsøg, der viste, at pårørende til patienter med Alzheimers sygdom også finder omsorgsrollen mere meningsfuld, når de skriver dagbog.

I dagbogs-gruppen mødes man hver 14. dag over et forløb på i alt otte gange og får instruktion i, hvordan man får størst udbytte af sin dagbog, samt redskaber og øvelser, der er særligt tilpasset pårørende.

Den første dagbogs-gruppe i regi af Alzheimerforeningens lokalforening Københavns omegn starter den 30. oktober.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078