23948sdkhjf

Sosu-elever klædes på til start på arbejdsmarkedet

I dag inviteres sosu-elever fra Brøndby og omegn til et temamøde, hvor de kan lære, hvad både arbejdspladsen, kollegerne og de selv kan gøre for at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø, helt fra de træder første skridt ind på arbejdsmarkedet

Et temamøde i dag skal give sosu-elever fra Brøndby og omegn indblik i, hvad det vil sige at have et godt arbejdsmiljø. Forløbet skal vise de unge, at en sund og sikker arbejdsplads ikke er en selvfølge, men skabes gennem et fælles samarbejde på arbejdspladsen.

På temamødet, der foregår hos Sosu C i Brøndby, får de unge gode råd til en god start på arbejdslivet.

De vil blandt andet høre, at man som nyansat har både ret og pligt til at til at blive oplært, og at det har stor betydning at få grundlagt gode vaner og en kultur, hvor man passer på sig selv og hinanden - både når det gælder forebyggelse af fysiske og psykiske belastninger og forebyggelse af ulykker.

FAKTA

I uge 43 afholder Videncenter for Arbejdsmiljø på vegne af bl.a. DA og LO temamøder for unge på erhvervsskoler landet over. Temamøderne har tre fokuspunkter for unge og nyansatte.

OPLÆRING: Få den instruktion, du har brug for, så du bliver dygtig, sund og sikker på dit nye job. Bed gerne om ekstra hjælp og vær ikke bange for at spørge.

FEEDBACK: Skaf den tilbagemelding, du har brug for, så du hele tiden forbliver dygtig, sund og sikker i jobbet, også når du møder nye og udfordrende opgaver.

FÆLLESSKAB: Bidrag, lær af og vær konstruktivt kritisk overfor arbejdspladskulturen samt få de sunde og sikre vaner med fra starten.

 

Arbejdspladserne skal sikre en god modtagekultur og et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som de unge og nyansatte kan indgå i og bidrage til.

Europæisk Arbejdsmiljøuge

Temamødet holdes i uge 43 som et led i Den Europæiske Arbejdsmiljøuge. Bag arrangementet står LO, DA, Kommunernes Landsforening, Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljørådet, Lederne og Videncenter for Arbejdsmiljø.  Samme temamøde holdes på erhvervsskoler i Odense, Vejle og Holstebro og Aalborg.

- Det er vigtigt, at de unge får en god start på deres arbejdsliv, og at de er klar over, at de har ret til et sundt, godt og langt arbejdsliv. Ikke mindst med tanke på, at de unge først kan gå på pension som 70-årige. Det er derfor helt afgørende, at de unge kender til værdien af et godt arbejdsmiljø, og at arbejdspladsen tager hånd om de unge allerede første gang de træder ind på arbejdsmarkedet, siger næstformand i LO, Morten Skov Christiansen.

- Et godt arbejdsmiljø forudsætter at alle på arbejdspladsen tager et ansvar – både unge og ældre. Derfor er det vigtigt, at også unge ansatte lærer, hvad de selv kan gøre for at skabe et sikkert og sundt arbejdsliv. For det er kun gennem samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne, at vi kan skabe et godt arbejdsmiljø på virksomhederne, lyder det fra Arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129