23948sdkhjf

Silkeborg får profilplejehjem, der ikke har fokus på demens

Silkeborg Kommunes nye profilplejebolig, Solgården, skal øge både den fysiske og mentale sundhed hos ældre borgere med alkoholmisbrug. Imorgen 26. oktober indvies plejeboligen og slår dørene op for 23 borgere.

Et profilplejehjhem for alkoholmisbrugere ser nu dagens lys i Silkeborg.

Det er det eksisterende plejehjem Solgården, der skal huse ældre, som gennem mange år har haft et alkoholmisbrug. Særligt for Solgården er blandt andet, at beboerne kan få hjælp til f.eks. håndtering af medicin, sårpleje og træning samt få særligt næringsrige måltider.

- Vi vil gerne møde borgerne der, hvor de har brug for det. Arbejdet med profilplejeboliger giver os mulighed for at stille skarpt på de forskellige behov, vi ser hos de ældre, siger Hans-Jørgen Hørning, formand for Silkeborg kommunes Ældre- og Handicapudvalget i en pressemeddelelse.

At lige præcis Solgården blev udvalgt til at løfte opgaven, er ikke en tilfældighed.

- På Solgården har personalet allerede meget erfaring med ældre borgere, der lever med et alkoholmisbrug. Derfor er det også oplagt at bygge videre på den viden og de kompetencer, som allerede ligger hos medarbejderne, forklarer Jette Marie Laumand, sektionsleder for Silkeborg Kommunes plejecentre.

I morgen 26. oktober kl. 16.30 indvies plejeboligen og slår dørene op for 23 borgere.

Fakta

  • Solgården har to separate bo-enheder, der passer godt til formålet.
  • Den største indsats vil blive brugt på at uddanne og opkvalificere medarbejderne samt på en højere personalenormering i bo-enhederne.
  • Solgården er Silkeborg Kommunes første profilplejebolig, som ikke har fokus på demens.
  • I fremtiden skal flere af kommunens plejecentre have sin egen profil, der er tilpasset de ældres behov - f.eks. ældre med sindslidelse eller mentalt og fysisk friske ældre.
  • Der er afsat 1,5 mio. kroner til at fortsætte processen med at etablere flere profilplejeboliger i Silkeborg Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078