23948sdkhjf

DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

Det nye udspil er et skridt i den rigtige retning mod, at de ældre borgere får et frit valg på alle ydelser inden for ældreområdet, lyder det fra DI.

Regeringen har netop præsenteret sit udspil ’Frit valg – bedre sammenhæng’.

Branchedirektør i DI Service Jakob Scharff er tilfreds med, at regeringen øger fokus på det frie valg og at borgernes valgfrihed udvides indenfor genoptræningsområdet.

Som omtalt i Magasinet Pleje igår, viser en ny analyse fra DI blandt andet, at mange ældre ikke reelt har frit valg, når de første gang visiteres til hjemmehjælp. Ifølge analysen ved mange ældre ikke, at de har frit valg mellem privat og kommunal leverandør, når de første gang skal have ældrepleje. 

- Det er rigtig godt, at regeringen vil styrke det frie valg. Udspillet er et skridt i den rigtige retning mod, at de ældre borgere får et frit valg på alle ydelser inden for ældreområdet. Et frit valg er netop afgørende for, at private leverandører også får mulighed for at tilbyde de ældre borgere en sammenhængende pleje, der har borgerens behov i centrum, siger Jakob Scharff.

Desuden vil regeringen sammen med KL sørge for, at flere borgere bliver ved, at de har et frit valg.

Serviceftersyn

DI ser også med tilfredshed på, at regeringen vil gennemføre et serviceeftersyn af de store velfærdsområder.

- Det frie valg har været udfordret i flere år, og det er derfor også en udmærket idé med servicetjek af velfærdsområderne. I den forbindelse er det bare vigtigt, at vi så også efterfølgende reelt får sikret og styrket borgernes frie valg og ikke bare fortsat giver kommunerne mulighed for at forskelsbehandle de private leverandører, som det er sket på daginstitutionsområdet, siger Jakob Scharff.

Regeringens serviceeftersyn er færdigt i begyndelsen af 2018, hvorefter regeringen vil komme med et udspil.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109