23948sdkhjf

Store Knæk Cancer-bevillinger til Aarhus Universitetshospital

Et nationalt center for stråleterapi og to nationale klinikker til behandling af senfølger efter kræftbehandling har fået i alt 45 mio. kroner fra Kræftens Bekæmpelse.

Tre bevillinger på i alt 45 mio. kr. er tilfaldet Aarhus Universitetshospital efter årets Knæk Cancer-kampagne.

To af bevillingerne til Aarhus Universitetshospital gives til såkaldte senfølge-centre, hvor man skal behandle patienter, der oplever forskellige former for eftervirkninger og gener efter deres kræftbehandling: Dels et nationalt center for senfølger efter brystkræftbehandling og dels et nationalt center for senfølger efter kræft i bækkenorganerne. Hvert center får en bevilling på 10 mio. kr over en 5-årig periode.

En af de største bevillinger fra indsamlingen til årets Knæk Cancer-kampagne går til et nationalt center for stråleterapi, der skal administreres fra Aarhus Universitetshospital. Centeret får 25 mio. kr. over en 5-årig periode.

Det nye, nationale center for stråleterapi skal forske i, hvordan strålebehandling kan anvendes til at helbrede så mange patienter som muligt med færrest mulige bivirkninger, og forskningsresultaterne skal overordnet anvendes til at forbedre kræftbehandlingen i hele Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143