23948sdkhjf

Viborg: Nu får akutcentret sin nye facade

En facade med dybde, farvespil og historiske referencer er målet, når det nye akutcenter i disse dage får monteret sin endelige facade.

Siden sommer har det 24.000 kvadratmeter store akutcenter ved Regionshospitalet Viborg stået med sølvfarvet facade. Men nu er det slut.

Netop nu er håndværkerne i fuld gang med at montere i alt 4000 kvadratmeter brune aluminiumsplader, som kommer til at dække den indvendige klimaskærm og udgøre akutcentrets endelige facade.

I første omgang sættes de flade aluminiumsplader fra Fjelsø Entreprise i Aalestrup op. Efterfølgende monteres lodrette sværd – eller lameller - der ligesom facaden også får vandrette bånd under vinduerne. På den måde får facaden en god dybde, mens de eloxerede aluminiumsplader sikrer et farvespil, som skifter alt efter lys og vinkel, forklarer Susanne Jensen, der er projektleder i hospitalets Projektafdeling.

Hospitalets historie

Inden akutcentret blev tegnet, var arkitekterne rundt og kigge på hospitalets eksisterende bygninger og tage billeder af de forskellige facader, farver og materialer, som allerede findes på matriklen.

- Og i stedet for at opfinde et helt nyt facadeudtryk, har arkitekterne valgt at tage udgangspunkt i det eksisterende og fortolke dét udtryk på en ny facon. På den måde læner vi os op ad hospitalets historie og trækker tråde tilbage til hospitalets gamle gule murstensbygninger og de brune behandlerbygninger fra 70'erne, siger Susanne Jensen, der selv er uddannet arkitekt.

Tanken er samtidig, at det nye akutcenter med en facade af både gule mursten og brune aluminiumsplader kan være med til at skabe et helhedsudtryk på et hospital, som er blevet udvidet og bygget om ad flere omgange.

Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, hvor Regionshospitalet Viborg bygger til og om for i alt 1,164 milliarder kroner. Akutcentret skal blandt andet sikre gode rammer om en moderne og effektiv behandling, hvor patienter og pårørende for alvor kommer i centrum. Tidligere i projektet er der blandt andet bygget nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, Patologisk Institut, p-hus og nye ambulatorier og sengeafsnit.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11