23948sdkhjf

Carin Engel: Vi skal have indflydelse ved OK2018

Magasinet Pleje har bedt de to kandidater til formandskabet i Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd om at skrive et indlæg inden lukketid for afstemningerne. Dette er Carin Engels indlæg.

Lederforeningen skal sidde med ved bordet ved overenskomstforhandlingerne 2018. Her skabes kompromiser og muligheder, som vi skal være en del af.

Synergi mellem lederens egen og Lederforeningens lønforhandling.

Vi skal skabe synergi mellem den lokale forhandling og den efterfølgende forhandling og aftaleindgåelse, som Lederforeningen har ansvar for.

Lederforeningen kan og skal på medlemmets vegne stille krav om og argumentere for højest mulige løn.

Synliggøre hvilken løn der bør stræbes efter.

Lederforeningen skal offentliggøre og synliggøre, hvad lønningerne er indenfor de enkelte ledergrupper mhp at den enkelte ledende sygeplejerske kan se hvad de højest lønnede kolleger får i løn mhp at stræbe efter dette og begrunde overfor arbejdsgiver, hvorfor en tilsvarende løn er fortjent og bør gives. Vi skal bruge hinanden som løftestang for lønnen.

Løn til nyansatte
Vi skal sikre at nyansatte ledende sygeplejersker kontakter LederTR/Lederforeningen forud for at ansættelse aftales. Det er væsentlig sværere at komme igennem med et lønkrav, hvis lederen har accepteret jobbet.

Stolthed
Lederforeningen skal understøtte, at ledende sygeplejersker er stolte over at være ledere, deres ledelsesvilkår skal være gode.

Indflydelse
Vi skal i fællesskab sikre ledende sygeplejerskers indflydelse på sundhedsvæsenet - i dag og i morgen.

Som ledende sygeplejerske skal du have magt svarende til det ansvar, du har påtaget dig.

Professionalisering
Vi skal sammen sikre professionalisering af Lederforeningen.

Lederforeningen skal sikre topprofessionel håndtering af ledende sygeplejerskers sag.

Det skal være sådan, at medlemmerne henvender sig til Lederforeningen – i gode og i dårlige tider

Organisering
Den overordnede organisering af sundhedsvæsenet skal ske ud fra patienter og borgernes behov, og dem kender vi som ledende sygeplejerker rigtigt godt.

Prioritering af sundhedsydelser
Politikerne skal beslutte den overordnede prioritering af sundhedsydelser, så klinikerne har mulighed for at træffe de kliniske beslutninger. Lederforeningen ønsker at bidrage i arbejdet, vi ledende sygeplejersker ved i stor grad, hvor skoen trykker.

Økonomistyring ud fra helbred
Den fremtidige styringsmodel i sundhedsvæsenet skal tageudgangspunkt i, hvad patienten har fået ud af det – helbredsmæssigt.

Lige adgang til sundhed er et must. Værdighed og de mest syge skal have en helt anden bevågenhed – også økonomisk.

Carin Engel – ny formand i Lederforeningen i DSR!
Stem på mig som formand, hvis du vil høres, så vi sammen kan skabe de forandringer og den troværdighed , som ledende sygeplejersker længe har fortjent, så du kan få mere i løn. Det skal være pengene værd at tage en lederstilling, så du kan få ordentlige arbejdsvilkår. 
Jeg har kompetencerne og erfaringerne og kan skabe resultaterne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079