23948sdkhjf

Plejecenter i Sønderborg skal moderniseres

Når projektet er afsluttet i 2020 vil Mølleparkens Plejecenter har gennemgået en markant transformation.

I sidste uge tog Sønderborg Kommune et stort skridt henimod en planlagt modernisering af Mølleparken, der er byens mest centralt beliggende plejecenter.

Det skriver Building Supply.

Kommunens seniorudvalg har nemlig indgået en aftale om totalrådgivning på projektet, der omfatter renovering af hovedbygningen fra 1930 samt etablering af en ny mellembygning. Blandt andet øges antallet af boliger fra 56 til 60, og der indrettes nye dagshjems- køkkenfaciliteter.

Seniorudvalget har indgået en aftale om totalrådgivning på projektet med Skala Arkitekter, der har JKA Arkitekter, Niras, Brink Brandenburg Arkitektur og Jeanet Lemche som underrådgivere.

Nu skal Skala Arkitekter sammen med plejecentrets beboerrepræsentanter, medarbejdere og ledelse arbejde videre med løsningsforslaget. Selve byggeriet går i gang i efteråret 2018, og når projektet er afsluttet i efteråret 2020, vil Mølleparkens Plejecenter have gennemgået en markant transformation.

- Vi har lagt vægt på at respektere den eksisterende arkitektur med et forslag, der griber fat om bygningerne og giver plejecenteret dét, som mangler i dag. De nye tilbygninger markerer en ny start for plejehjemmet og tilføjer ikke kun nye indgange og en forbindelse, men også større fællesarealer med fokus på atmosfære, stimuli og oplevelse. Tilgængelighed, funktionalitet og synlighed har været en vigtig faktor, da de nye tilbygninger skal skabe et synligt indgangsparti for daghjemmet og for beboerne, udtaler Trine Vermund Andersen fra Skala Arkitekter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109