23948sdkhjf

Stadig formand: Sejr til Irene Hesselberg

Lederforeningen under Dansk Sygeplejeråd fortsætter med Irene Hesselberg som formand - ny næstformand bliver Peter Stuhaug.

Der var sejr til Dansk Sygeplejeråds Lederforenings eksisterende formand, Irene Hesselberg, efter kampvalg om formandsposten i sidste uge.

Det betyder, at Irene Hesselberg med 979 af stemmerne forsat sidder på posten, mens Carin Engel med 682 stemmer ikke blev valgt.

Hesselberg får følgeskab af en ny næstformand, Peter Stuhaug med en kneben sejr over modkandidaterne Jeanette Krogh Palmer og Ina Dyrdal, der fik henholdsvis 465 og 419 stemmer. Et bemærkelsesværdigt antal medlemmer af Lederforeningen - 423 - valgte aktivt slet ikke at stemme til næstformandsvalget.

Lederforeningsvalget fik dog valgets højeste stemmeprocent, hvor 42,23 procent af de stemmeberettigede ledere deltog i valget.

Nye i hovedbestyrelsen efter valget er Kristina Robins, 1. kredsnæstformand i Kreds Hovedstaden, Søren Petersen, 1. kredsnæstformand i Kreds Sjælland og Christina Windau Hay Lund, 1. kredsnæstformand i Kreds Nordjylland.

I alt 229 kandidater stillede op til kamp om 133 pladser i kredsbestyrelserne, mens 22 kandidater kæmpede om de 12 pladser i bestyrelsen i Lederforeningen.

Se resultatet af hele valget her.

Lederforeningens bestyrelse består af en formand og en næstformand samt 10 bestyrelsesmedlemmer.
Bestyrelsesmedlemmerne er lokalt forandret med 2 fra Nordjylland, 2 fra Midtjylland, 2 fra Syddanmark, 2 fra Sjælland og 2 fra Hovedstadsområdet.

Lederforeningens formand er en del af Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse, og Lederforeningens bestyrelse har syv pladser i Dansk Sygeplejeråds kongres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125