23948sdkhjf

Ny plan skal styrke tidlig opsporing af diabetes

Fire pejlemærker er styrende for ny national diabeteshandlingsplan til 65 mio. kroner.

Satspuljepartierne i Folketinget er netop blevet enige om en ny national diabeteshandlingsplan til 65 mio. kroner. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra satspuljeaftalen 2017-2020.

Den nye nationale diabeteshandlingsplan er bygget op omkring fire pejlemærker, der skal følges tæt i fremtiden:

-At færre udvikler type 2-diabetes i fremtiden

-At børn og unge med diabetes får et bedre liv med deres sygdom

-At flere patienter har en velreguleret diabetes

-Et mere sammenhængende behandlingsforløb for diabetespatienter

De 65 mio. kroner er ud fra pejlemærkerne fordelt på 12 konkrete initiativer, der sætter et langsigtet fokus på at styrke forebyggelse, behandling og rehabilitering, så indsatsen løftes til et endnu højere niveau.

Den nationale diabeteshandlingsplan er blevet til på baggrund af et fagligt oplæg fra Sundhedsstyrelsen, og i samarbejde med Diabetesforeningen har der været afholdt en workshop, hvor patienter og pårørende er blevet hørt.

Fælles indsats

Satspuljepartiernes visioner for fremtidens diabetesindsats er blandt andet, at forebyggelsesindsatsen er så effektiv, at langt færre mennesker udvikler diabetes. Det er især vigtigt, at børn og unge får gode vaner, som de bruger i voksenlivet.

For de mennesker, der får diabetes, er det afgørende, at det opspores så hurtigt som muligt. Derfor har planen med flere initiativer fokus på en fælles indsats i kommuner og hos den praktiserende læge for en tidlig opsporing af sygdommen.

For satspuljepartierne har det også været vigtigt at understøtte, at behandlingen bliver tilrettelagt og målrettet den enkelte patient, uanset om man er barn eller voksen. Patienten skal opleve, at behandlingen foregår i et sammenhængende forløb, så man får de rette tilbud på det rette tidspunkt. Det samme gælder for de rehabiliterende tilbud, så patienten får det bedst mulige liv med en velreguleret sygdom.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11