23948sdkhjf

Ni ud af ti er tilfredse med at bo på plejehjem i Aarhus

- især følelsen af hjemlighed er steget væsentligt, viser dugfrisk undersøgelse af tilfredsheden på de aarhusianske plejehjem.

89 procent af beboerne er meget tilfredse eller tilfredse med plejehjemmene i Aarhus.

Det viser en ny undersøgelse af tilfredsheden på de aarhusianske plejehjem.

Hvert efterår undersøger Sundhed og Omsorg tilfredsheden på plejehjemmene i Aarhus. Undersøgelsen er udført i uge 42 af primært antropologi- og psykologistuderende. Cirka 70 procent af beboerne på plejehjemmene i Aarhus har deltaget.

Undersøgelsen er foretaget på 43 plejehjem, 4 selvejende institutioner, 1 privat/kommunalt og 1 friplejehjem.

- Beboere på plejehjem skal mærke, at de netop er hjemme. Så kort kan det siges. Jeg er især glad for, at beboerne føler sig mere hjemme og oplever flere aktiviteter. Samtidig er der større tilfredshed med maden. Det hænger direkte sammen med vores indsatser, og jeg tror også at etableringen af forstandere på plejehjemmene har påvirket resultatet positivt, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Især følelsen af hjemlighed er steget væsentligt, og 75 procent af beboerne mener, at personalet gør sig umage med at gøre plejehjemmene hyggelige og hjemlige.

- ”Hjem” udgør selvfølgelig kun den ene halvdel af ordet plejehjem, og tilfredsheden ville aldrig være så høj hvis ikke fagligheden og plejen også var i orden, siger Jette Skive.

Ensomhed

Undersøgelsen viser også, at ni procent af beboere på plejehjem ofte føler sig alene, og det er en stigning i forhold til sidste år

- Ensomhed er den største kilde til både sygdom og kan let føre til følelsen af dårlig livskvalitet. Mange mennesker er formentlig ensomme allerede inden de kommer på plejehjem, hvis man for eksempel har mistet en ægtefælle eller har mistet evner, som påvirker ens sociale aktiviteter. Derfor skal indsatsen imod ensomhed både ske på plejehjemmene, hvor vi skal gøre endnu mere sammen med de pårørende, men det er også en fælles opgave i samfundet at modgå ensomhed og øge mulighederne for og ønsket om relationer, siger Jette Skive.

Hun håber, at kommunens projekt Genlyd, som byrådet netop har afsat flere penge til, kan bidrage til, at færre borgere føler sig ensomme men i stedet bliver opfordret til at deltage i arrangementer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078