23948sdkhjf

Demens er den mest omtalte sygdom i valgkampen

Især forholdene på de kommunale plejehjem optager vælgerne.

Demenssygdom er den mest omtalte sygdom i valgkampen.

Det viser en opgørelse, som Alzheimerforeningen har foretaget af mediernes omtale af den kommunale valgkamp. Siden den 1. september har der været flere end 500 artikler og nyhedsindslag om kommunalvalget, hvor demenssygdomme er omtalt. Det er mere end dobbelt så mange som kræftsygdom og seks gange så mange som hjertekarsygdomme, skriver Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse,

Opgørelsen overrasker ikke direktør i Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen.

- Vi ved, at demenssygdom er en af de mest frygtede sygdomme blandt især den ældre del af befolkningen. Det er derfor naturligt, at vælgerne og dermed medierne er optagede af kommunernes indsats på demensområdet, siger Nis Peter Nissen.

Især forholdene på de kommunale plejehjem optager vælgerne.

70 - 90 procent af alle plejehjemsbeboere har en demenssygdom. Kvaliteten af behandling og omsorg på plejehjem er derfor vigtig for patienter med demenssygdom.

- Vi får næsten dagligt beretninger om meget kritisable forhold på plejehjem, og vi læser ofte i aviserne om manglende omsorg. Det er kommunernes ansvar, og derfor er der mange vælgere, der også efter valget vil huske byrådsmedlemmerne på deres løfter om at sikre mennesker med en demenssygdom en anstændig behandling - også selvom de bor på et kommunalt plejehjem, påpeger Nis Peter Nissen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109