23948sdkhjf

Din løn afhænger stort set af din uddannelse

Uddannelsesniveauet er suverænt det mest afgørende for månedslønnen i kommunerne.

Kommunal forskel på om løn og uddannelsesniveau altid følges ad. I de fleste kommuner stiger lønmodtagernes månedsløn støt i takt med uddannelsesniveauet. Dog er det forskelligt, om det er lønmodtagerne med kort eller mellemlangvideregående uddannelse, der har de højeste lønninger af de to uddannelsesgrupper.

Det viser en netop offentliggjort opgørelse fra Danmarks Statistik.

Uanset hvilken kommune man bor i, så har lønmodtagerne med en erhvervsuddannelse en højere gennemsnitlig månedsløn end lønmodtagerne med grundskoleuddannelse som deres højeste uddannelsesniveau.

I hvert fald når man ser på lønmodtagere over 18 år, som arbejder mindst 20 timer i løbet af en typisk uge og sammenligner deres gennemsnitlige fuldtidsmånedsløn på tværs af uddannelsesniveau. Hvor stor, forskellen er, varierer dog en del fra kommune til kommune.

På samme måde er den gennemsnitlige månedsløn for lønmodtagerne med kort videregående uddannelse generelt højere end de erhvervsuddannedes. I 35 kommuner har lønmodtagerne med kort videregående uddannelse i gennemsnit en højere månedsløn end dem, der enten har en bachelor eller en mellemlang videregående uddannelse, fremgår det af tallene fra Danmarks Statistik.

Læs mere om: løn
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094