23948sdkhjf

Nye retningslinjer for hospitalsansattes efteruddannelse

Ny praksis i Region Syddanmark - syddanske sygehuse forpligtiger sig fremover til at finansiere medarbejdernes efteruddannelse.

De syddanske sygehuse forpligtiger sig fremover til at finansiere medarbejdernes efteruddannelse.

Hidtil har det i nogle tilfælde været medicinalindustrien, som har betalt for den type aktiviteter.

Med et sæt nye retningslinjer har Region Syddanmarks koncernledelsesforum fastlagt den nye praksis. De nye retningslinjer ændrer ikke ved, at Region Syddanmark fortsat gerne vil samarbejde med medicinalindustrien.

De nye retningslinjer præciserer, at ansatte i Region Syddanmark ikke må deltage i kurser og konferencer, som finansieres af private virksomheder, hvis der på nogen måde kan sås tvivl om de ansattes habilitet som følge af deltagelsen. Det nye regelsæt gælder for alle ansatte i Region Syddanmark.

Regionens koncernledelsesforum, der består af regionens direktion og de fem syddanske sygehuses direktioner, traf en principbeslutning om den nye praksis på et møde i juni måned og har på et møde i sidste uge vedtaget et sæt nye retningslinjer. 


Der er dog en række aktiviteter og arrangementer, som ikke er omfattet af de nye retningslinjer.

Regionens medarbejdere kan for eksempel fortsat deltage i årsmøder, hvor lægemiddelindustrien også deltager. Regionsmedarbejdere kan også fortsat deltage i aktiviteter i forbindelse med kliniske forsøg med nye lægemidler og deltage i forsknings- og udviklingssamarbejder med industrien. I tvivlstilfælde er det op til det enkelte sygehus´ledelse at træffe en afgørelse.

- Det er vigtigt for os i ledelsen, at alle regionens ansatte får den nødvendige og tilstrækkelige efteruddannelse. Men der må ikke herske tvivl om for eksempel lægers uvildighed. Derfor har vi besluttet fremover at lade regionen selv stå for finansieringen af lægers og andre ansattes efteruddannelse, udtaler regionsdirektør Jane Kraglund. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096