23948sdkhjf

Nyborgs ældre skal have flere livretter på tallerkenen

Som led i initiativet ’Livretter hele livet’ inviteres borgerne til at komme med opskrifter på f.eks. egnsretter og specialiteter - det bringer minder frem og får snakken til at gå om middagsbordet.

I Nyborg Kommune skal et nyt initiativ medvirke til at inddrage og involvere borgerne, så maden i højere grad afspejler borgernes ønsker

Som led i initiativet, der hedder ’Livretter hele livet’, inviteres borgerne til at komme med opskrifter på eksempelvis egnsretter, kager og specialiteter, og det giver både en øget appetit samt en anledning til at genopfriske gode minder hen over middagsbordet sammen med borgerne.

Det er kommunens madservice, der står bag initiativet.

Det har været enormt lærerigt at høre om borgerens ønsker, og gjort medarbejderne endnu mere bevidste om, hvor meget livskvalitet, der i virkeligheden er forbundet med minderne omkring maden, fortæller Betina Gadgaard Carstensen, der er leder af kommunens to produktionskøkkener.

Initiativet er blevet modtaget så positivt, at det nu bredes ud i hele kommunen, så endnu flere borgere kan blive involveret - også dem, der spiser maden hjemme ved dem selv. Og der er allerede flere gode idéer på skærebrættet.

- Vi ved, at borgerne generelt er tilfredse med vores mad, men vi kan altid blive bedre. Derfor vil vi gerne i dialog med mange flere af borgerne og høre mere om, hvordan de oplever maden og om, der er noget, de savner. Det giver i hvert fald noget ekstra, når vi tager os tiden til at tage ud og besøge borgerne, fordi det skærper vores opfindsomhed og giver inspiration til at gøre maden endnu mere tiltalende. For eksempel har vi allerede udviklet nogle helt nye retter til vores småtspisende borgere, fortæller Betina Gadgaard Carstensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109