23948sdkhjf

Ny sårlæge skal sparre med sygeplejersker

Hvidovre Hospital har ansat specialiseret sårlæge, der bl.a. skal være sparringspartner for sårsygeplejerskerne.

Amager og Hvidovre Hospital har ansat en specialiseret sårlæge. Dermed optimeres sårbehandlingen og hospitalerne vil sikre, at der kommer større fokus på, om såret er et symptom på noget og hvorfor. Herefter skal der findes en strategi for behandling.

- Min funktion er at tage hånd om patienternes sår. Vi læger lever i en meget specialiseret verden, og sår er ikke altid det første, man tænker på. Man kigger måske mest efter andre ting, og så kan sår godt komme i anden række. Mit håb er, at der kommer mere opmærksomhed om sår-problematikken, siger Isa Elizabeth Jensen, der er ansat som sårlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling pr. 1. maj.

Sparringspartner for alle afdelinger
Overlæge Isa Elizabeth Jensen, som kommer fra Odense Sårcenter på Odense Universitetshospital, arbejder på tværs af alle afdelinger på hospitalet, og hun dækker også Amager og Glostrup.

- Jeg er ansat på Ortopædkirurgisk Afdeling, fordi det er der, mange af sårene kommer ind. Men når en patient med f.eks. dårligt hjerte også har et sår på benet, er det min opgave at rådgive om behandlingen, siger hun.

Allerede nu er Isa Elizabeth Jensens tilstedeværelse på Hvidovre Hospital blevet kendt rundt om i afdelingerne. Ofte bliver hun bedt om en vurdering ud fra et foto af såret, hvorpå hun rykker ud for at tilse sårpatienter.

- Jeg er en sparringspartner på hospitalet. Det gælder både i forhold til sårsygeplejersken, alle de øvrige specialer på Hvidovre Hospital, men også for primærsektoren, som henviser mange patienter, fordi folk bliver ældre og ældre. Jeg overtager ikke sårområdet, men er her som en konsulent, som man meget gerne må bruge.

Ser patienten som en helhed
- Min tilgang er at se patienten som en helhed. Hvis man ikke går ind og undersøger, hvorfor patienten har sår, kan det være svært at sætte ind med rette behandling. Skal såret opereres? Stammer det fra en medicinsk lidelse? Har man dårligt blodomløb, sukkersyge eller er der brug for en anden pleje, nyt fodtøj eller måske en ny madras? Det er dog ikke altid, man kan helbrede, for vi mennesker undgår ikke sår, når vi bliver ældre, fortæller Isa Elizabeth Jensen.

- Jeg tænker i udredning, sygdomme og behandlingsstrategier, og så har jeg et helt basalt mål om at udbrede viden om sårbehandling så både læger og sygeplejersker integrerer det i almindelig patientpleje. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094