23948sdkhjf

Odense er klar med elektronisk måltidshåndbog

Den nye håndbog kan bruges både af private borgere samt medarbejdere i det rehabiliterende samarbejde med borgere og deres pårørende om mad, måltider og ernæring

I Odense Kommune har man netop lanceret en ny elektronisk måltidshåndbog fyldt med viden og inspiration for både borgere og medarbejdere.

I Min Måltidshåndbog er der blandt andet lækre og nemme opskrifter på morgen-, frokost og aftensmad samt desserter og bagværk, information om spisefællesskaber og inspiration til, hvordan man skaber hyggelige måltiderm, information om kroppens behov og de forandringer, der sker i kroppen, når den bliver ældre samt gode råd til hvad man selv kan gøre, hvis sygdom påvirker appetitten.

Ud over at have lavet www.MinMåltidshåndbog.dk, der retter sig primært til hjemmeboende ældre, har Odense Kommunes Mad og Måltider også tidligere lavet www.måltidshåndbog.dk, der er udviklet til plejepersonalet på plejecentrene i Odense Kommune. Den er ligesom Min Måltidshåndbog åben for alle, men det er i højere grad en fagbog målrettet personalet.

Den nye elektroniske håndbog har et sundheds-, forebyggelses- og rehabiliteringssigte, idet den skal bidrage til, at borgerne selv kan have fokus på egen sundhed og forebyggelse. Den kan bruges af private borgere samt medarbejdere i det rehabiliterende samarbejde med borger og pårørende om mad, måltider og ernæring. Dermed er Min Måltidshåndbog også med til at udfolde værdierne i Odense Kommunes mad- og måltidsstrategi: 'Sammen om bedre måltider', skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er Mad og Måltider, Odense Kommune der står bag håndbogen.

- Mad skal være en nydelse, og måltidet skal være en stjernestund, som er med til at give folk livskvalitet. Nogle gange er det de små justeringer, der gør en kæmpe forskel. Vi håber, at Min Måltidshåndbog kan være med til at gøre måltidet til en stjernestund for rigtig mange, fortæller Gitte Breum, der er chef for Mad & Måltider i Odense Kommune. 

Min Måltidshåndbog er offentligt tilgængelig for alle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078